torstai 3. marraskuuta 2016

Uutistulva

Ei ole minusta bloggaajaksi ei... Nyt olisi vaikka mitä kerrottavaa, kun on ollut luvattoman pitkä tauko kirjoittelussa.

Surulliset uutiset ensin.

Olemme joutuneet luopumaan Nitasta. Nita sai kouristelukohtauksen, jota ei saatu loppumaan eläinlääkärissä, ennenkuin oli liian myöhäistä. Peruuttamattomia vaurioita näytti tulleen. Laitoin Nitan avattavaksi. Mitään selittävää syytä ei kouristelulle löytynyt, mutta avaus vahvisti lopetuspäätöksen olleen oikea. Aivot olivat ehtineet vaurioitua. Nita ehti onneksi elää kuitenkin suhteellisen pitkän elämän ( 9.5 vuotta ) melko terveenä ja toivottavasti onnellisena.

Myös Veki on lopetettu sitten viimeisten päivitysten. Veki oli noin 12.5-vuotias, kun tein lopetuspäätöksen. Vekillä oli vaivaa kyynärissä viimeisen vuoden aikana ja sitä lääkittiin carthrophen pistoksilla. Tämä ei ollut kuitenkaan lopetuksen syy, vaan Veki ikäänkuin sokeutui yhtäkkisesti. Silmät harhailivat, eikä katse kohdistunut. Kuitenkin vielä matkalla eläinlääkäriin Veki vanhaan tapaansa jahtasi valoja auton kontissa. Laitoin myös Vekin avattavaksi ja näihin kummallisiin silmäoireisiin löytyi selitys. Melanooma silmissä, joka oli mahdollisesti levinnyt silmän hermoihin. Onnkesi silmät eivät ilmeisesti kuitenkaan olleet ehtineet kipuilla merkittävästi.

Sitten parempiin uutisiin.

Nitan lopetuksen jälkeen päätin hommata jonkun "kotikoiran" ja päädyin tutustumaan paremmin tuttavan tiinenä olevaan cairnterrieri narttuun. Tälle nartulle syntyneistä pennuista meille sitten kotiutui Tynkä Tynkkynen syksyllä 2015.Tynkä on toistaiseksi hoitanut ainoan koiran virkaa, kun Sarakin on pakannut reppunsa ja jäänyt asumaan toisen omistajansa Saijan luokse. Tynkä on hoitanut hyvin koiran virkaa ja on lapsellemme tärkeä leikkikaveri.


Meille muutti samoihin aikoihin myös kaksi uutta kiliä, kun vuohilaumakin alkoi käydä melko pienksi.

Bordercollien paikka on ollut avoinna jonkin aikaa. En ole syystä tai toisesta saanut narttuja tiineeksi. Olen myös seuraillut muille tulevia pentueita, mutta sopivaa ei ole vain löytynyt, tai sitten narttu on jäänyt tyhjäksi... Nyt viimein näyttäisi olevan valoa tunnelin päässä. Vuohitallille on viimein tulossa pentue! Sen lisäksi tässä on muitakin verkkoja vesillä.

Ja yksi suuri uutinen on, että Vuohitallin Bordercolliet on myös facebookissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti