tiistai 9. lokakuuta 2012

Niinpä tässä on taasen pitänyt kiireitä, ettei ole blogiinkaan ehtinyt keskittyä. Tietokone sentään toimii!

Mutta viimeaikaisia tapahtumia. Roki (Vuohitallin Kivinen Tie) kävi luonetestissä Maaningalla ja olin itsekkin paikalla sen katsomassa. Testi meni aivan Rokin näköisesti ja olen todella tyytyväinen tulokseen.

Tässä tulos

Luonnetesti +170 pistettä, laukausvarma

Toimintakyky: +1 Kohtuullinen
Terävyys: +1 Pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu: +1 Pieni
Taisteluhalu: +2 Kohtuullinen
Hermorakenne: +1 Hieman rauhaton
Temperamentti: +3 Vilkas
Kovuus: +1 Hieman pehmeä
Luoksepäästävyys: +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin

Laukauspelottomuus: +++ Laukausvarma

Roki myös korkkasi kisauran yhdessä Piikan kanssa (Alice Vom Skuddenhof)

Tuloksena Rokille 138,5 p alo 3

ja Piikalle 159,5 p alo 2

Onnea molemmille tuloksista ja kohti uusia kisoja sitten vaan.

Sitten vähän harmillisempiin uutisiin. Sijoituskoirani Roudan (Vuohitallin Kahvilan Tuhma Tyttö) omistaja sairastui ja tulimme sitten yhdessä sellaiseen tulokseen, että Roudalle olisi parempi hankkia uusi koti. Tässä kun menee kuukausia ennenkuin Roudalle olisi antaa aikaa ja sittenkin on epävarmaa kuinka pajon sen kanssa pystytään puuhailemaan. Perheessä on muitakin Routaa vanhempia koiria, jotka vaativat osansa ajasta ja huomiosta, joten Routa nyt ehkä olisi liikaa tässä yhtälössä. Routa on kuitenkin vielä niin nuori, että vaatii melko paljon aikaa ja huomiota ja toimintaa.

Routa on nyt toistaiseksi minulla, niin ainakin pääsee treeneihin mukaan viikottain ja pitkille lenkeille muitten koirieni kanssa päivittäin. Ja yritän muutoinkin puuhastella sen kanssa mahdollisimman paljon.

Routa etsii siis uutta sijoituskotia, jossa sen kanssa harrastettaisiin ja sille olisi aikaa. Kotiinkaan en sitä halua jättää, koska vielä ei ole uuden koiran aika. Treenaan kuitenkin kaikkia kolmea koiraa, vaikkakin enemmän ja vähemmän tavoitteellisesti. Vekikään kun ei vielä ole mikään eläkeläinen, vaan kova metsämies joka satunnaisesti tykkää myös älyllisestä harjoittelusta.

Routa on nyt siis noin puolivuotias ja melko kovapäinen narttu. Ottaa kuitenkin kivasti käskyjä vastaan ja toimii arjessa ihan mukavasti. Treenikentällä on melko häiriöherkkä, mutta lienee kuuluu ikään ja toisekseen minä olen sille kuitenkin melko vieras ihminen. Routa on ahne ja tekee nakin eteen melkein mitä vain. Taistelee lelusta kohtalaisesti, mutta on leikkiessä häiriöherkkä. Leikki koulutusmielessä vaatii harjoitusta rauhallisissa oloissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti